Asumispalvelut
Asuminen omassa kodissa ei ole aina mahdollista. Psyykkisiin sairauksiin liittyy usein elämää hankaloittavia ongelmia, jotka vaikeuttavat itsenäistä asumista. Näissä tilanteissa tuetut asumispalvelut voivat olla monella tapaa parempi ratkaisu kuin pitkäaikainen asuminen sairaalassa.
Mente tuottaa monipuolisia asumispalveluja päihde- ja mielenterveyskuntoutujien vaihteleviin elämäntilanteisiin. Palveluvalikoimassamme on tuettua asumista, yhteisöllistä asumista (myös tilapäistä asumista) ja ympärivuorokautista palveluasumista Lahdessa ja Heinolassa.
Asumispalveluissamme korostuu asukkaan itsemääräämisoikeus sekä toipumisorientaatioon perustuva kuntoutus ja positiivinen mielenterveys.
Mente on asumispalvelujen tuottajana sitoutunut MPNetin kansallisiin asumispalveluiden laatukriteereihin sekä toipumisorientaation palvelulupauksiin.
-
Tuettu asuminen
Tukea ja ohjausta itsenäiseen asumiseen
-
Yhteisöllinen asuminen (ent. palveluasuminen)
Henkilöille, joiden kuntoutuminen edellyttää aktiivista arkipäivän toimintojen harjaannuttamista ilman ympärivuorokautista tukea.
-
Ympärivuorokautinen palveluasuminen (ent. tehostettu palveluasuminen)
Henkilöille, joilla on vaikeita toimintakyvyn rajoitteita ja merkittävä tuen tarve, henkilökunta paikalla 24 h/vrk.
-
Ravitsemispalvelut
Terveellistä, ravitsevaa ja monipuolista kotiruokaa asumispalvelujen asiakkaille
Kuntoutuspalvelut
Mente Palvelut tuottaa kuntoutuspalveluina ryhmätoimintaa, kuntouttavaa työtoimintaa ja psykofyysista fysioterapiaa Lahdessa ja Heinolassa. Palvelujen tarkoituksena on tukea ja edistää kuntoutujan elämänhallintaa ja osallisuutta. Kuntoutuspalveluistamme saat tukea ja ohjausta muun muassa asumiseen, arkeen ja sosiaaliseen osallistumiseen. Tavoitteenamme on rakentaa sinulle omanlaista ja -näköistä polkua kohti osallisuutta ja sosiaalista hyvinvointia, yhdessä sinun ja verkostosi kanssa.
-
Ryhmätoiminta
Mielekästä tekemistä, osallistumista, uuden oppimista ja oman tien löytämistä.
-
Kuntouttava työtoiminta
Pajatoimintaan osallistumalla voi parantaa elämänhallintaa ja lisätä opiskelu- tai työllistymismahdollisuuksia.
-
Vertaistoiminta Vertaistupa
Vertaistuellista toimintaa iltaisin (ma-pe), hakeutua voi anonyymisti ilman ohjaavaa tahoa.
-
Fysioterapiapalvelut
Kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia sekä tukea toimintakykyyn omien tavoitteiden pohjalta.