Palvelut

Asumispalvelut

Asuminen omassa kodissa ei ole aina mahdollista. Psyykkisiin sairauksiin liittyy usein elämää hankaloittavia ongelmia, jotka vaikeuttavat itsenäistä asumista. Näissä tilanteissa tuetut asumispalvelut voivat olla monella tapaa parempi ratkaisu kuin pitkäaikainen asuminen sairaalassa.

Mente tuottaa monipuolisia asumispalveluja päihde- ja mielenterveyskuntoutujien vaihteleviin elämäntilanteisiin. Palveluvalikoimassamme on tukiasumista, tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista Lahdessa sekä Heinolassa.

Asumispalveluissamme korostuu asukkaan itsemääräämisoikeus sekä toipumisorientaatioon perustuva kuntoutus ja positiivinen mielenterveys.

Mente on asumispalvelujen tuottajana sitoutunut MPNetin kansallisiin asumispalveluiden laatukriteereihin sekä toipumisorientaation palvelulupauksiin.

Sosiaalinen kuntoutus

Sosiaalisen kuntoutuksen palvelumme keskittyvät kuntoutujan elämänhallinnan parantamiseen. Saat tukea ja ohjausta muun muassa asumiseen, arkeen ja sosiaaliseen osallistumiseen.

Kuntoutumisen tukena ja kumppanina toimivat sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kulttuurialan koulutuksen saaneet ammattilaiset. Kuntoutujien kotona vierailee kuntoutusohjaaja. Lisäksi voit palvelusta riippuen kohdata ryhmä- ja pajatoiminnan ohjaajan, liikunnanohjaajan, kriisi- ja keskusteluavun ohjaajan tai fysioterapeutin. Tavoitteena on yhdessä rakentaa kuntoutujalle oma polku kohti omanlaista osallisuutta ja sosiaalista hyvinvointia.

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.