Mente Palvelujen toimisto on suljettu pahentuneen korona tilanteen vuoksi 16.3.- 30.4. välisen ajan. Asiointi toimistolla hoituu sopimalla siitä etukäteen hallinnon henkilöstön kanssa.

Palveluasuminen

Palveluasuminen

Aktiivista ja intensiivistä tukea arkipäivän toimintoihin

Palveluasuminen soveltuu henkilöille, joilla kuntoutuminen edellyttää intensiivistä ja aktiivista arkipäivän toimintojen harjaannuttamista. Toimintakyvyn rajoitteet eivät kuitenkaan edellytä henkilökunnan ympärivuorokautista läsnäoloa. Palveluasumiseen sisältyy sekä asunto että siihen liittyvät tarvittavat palvelut.

Palveluasumiseen muuttaessa asukas sitoutuu tavoitteelliseen kuntoutustoimintaan. Kuntoutumista tuetaan yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman avulla. Palveluasumisen ensisijaisena tavoitteena on kuntoutuminen itsenäisempään asumismuotoon.

Palveluun sisältyy psykososiaalinen kuntoutus, joka tarkoittaa arkielämän taitojen opettelua sekä omien ja yhteisön asioiden hoitoa ja viriketoimintaa. Asukkaalta edellytetään osallistumista kuntoutumista tukevaan yhteisölliseen ja yksilölliseen toimintaan. Yksiköiden toiminnalliseen päiväohjelmaan kuuluvat toiminnalliset ryhmät, retket ja tapahtumat.

Palveluasumiseen hakeminen

Palveluasumiseen haetaan kotikunnan tai Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän psykososiaalisten palvelujen kautta. Kuntoutuja asuu vuokra-asunnossa ja tekee asumisesta vuokrasopimuksen Menten kanssa.

”Koti ei ole siellä, missä asut, vaan siellä missä sinua ymmärretään.” – C. Morgenstern

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.