Kuntoutusohjaus

Kuntoutusohjaus

Uutta suuntaa ja voimavaroja omannäköiseen elämään

Kuntoutusohjaus tukee ja auttaa silloin, kun elämäsi ja arkesi eivät ole täysin hallussa ja kotoa on vaikea lähteä omin voimin hoitamaan asioita. Kuntoutusohjausta toteutetaan yhteistyössä omaisesi, sosiaalityöntekijän, hoitavan tahosi ja kuntoutusohjaajan kanssa.

Palveluntarpeen arviointi ja asiakassuunnitelma tehdään sosiaalityössä. Tämän pohjalta laadit Menten kuntoutusohjaajan kanssa kuntoutussuunnitelman.

Kuntoutussuunnitelman avulla jäsennätte yhdessä mitkä ovat ne elämän osa-alueet, joissa kuntoutusohjaajan tukea ja ohjausta tarvitset. Ohjaaja auttaa löytämään voimavaroja, mielenkiinnon kohteita ja keinoja, jotka auttavat sinua elämänhallinnan, omien tavoitteiden ja omannäköisen elämän saavuttamisessa.

Kuntoutusohjaaja auttaa arjen hallinnassa

Tarpeistasi ja tavoitteistasi riippuen tapaat kuntoutusohjaajan kotonasi tai sinulle merkityksellisissä paikoissa toimintaympäristössäsi. Tapaamiskerrat ja ajankohdat sovitte yhdessä. Tapaamiset voivat sisältää esimerkiksi arjen askareiden ja kodinhoidon ohjaamista ja neuvontaa, talouden suunnittelua, laskujen maksamista, taloudellisten ja sosiaalisten tukien ja etuuksien hakemista tai yhteisiä asiointikäyntejä.

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.