Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

Eväitä elämään, opiskeluun ja työllistymiseen

Toimintakeskus Oskun kuntouttavan työtoiminnan pajatoiminnassa voit parantaa elämänhallintaa, toimintakykyä ja lisätä opiskelun tai työllistymisen mahdollisuuksia. Voit rakentaa kuntouttavan työtoiminnan päiväsi osallistumalla taide- ja taito-, verstas-, musa-, draama- tai viestintäpajan toimintaan. Pajatoiminnan lisäksi voit saada tukea ja ohjausta hyvän arjen sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin rakentamiseen. Kuntouttava työtoiminta voi kestää 3 -24 kuukautta kerrallaan. Osallistumispäiviä voi olla 1-4 viikossa ja meillä Oskussa 4 tuntia päivässä.

Uutena toimintana olemme aloittaneet 5/2023 vieraskielisten toiminnallisen valmennuksen. Toiminta on suunnattu maahanmuuttajille suomen kielen vahvistamiseksi arkipäivän tilanteiden avulla. Toiminta käynnistyi kahdella päivällä viikossa.  Toimintapäiviä voidaan lisätä asiakastarpeiden kasvaessa.

Oskussa voidaan suunnitella ja toteutettaa erilaisia projekteja yhteistyössä mm. kulttuurialan toimijoiden kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaana sinulla on mahdollisuus osallistua myös näiden toteutukseen.

Voit hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan ottamalla yhteyttä sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta Polkuun tai jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön tuen tarpeen arvioimiseksi. Voit myös hakeutua palveluun Hämeen työ- ja elinkeinotoimiston tai kuntakokeilun kautta.

Vuoden 2021 alusta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä (ny. Päijät-Hämeen hyvinvointialue) on järjestänyt kuntouttavaa työtoimintaa antamalla palvelusetelin toiminta-alueellaan palvelusetelituottajaksi hyväksytylle toimijalle. Mente Palvelut on hyväksytty kuntouttavan työtoiminnan palvelusetelituottajaksi. Löydät Menten Parasta palvelua -järjestelmästä.

 

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

Tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.