Ryhmätoiminta

Ryhmätoiminta

Mielekästä tekemistä, uuden oppimista ja oman tien löytämistä

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä järjestää osana mielenterveyspalveluitaan ryhmätoimintaa täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille. Ryhmätoiminnan tuottaa Mente Palvelut. Myös Heinolan kaupunki ostaa  Mente Palveluilta ryhmätoimintaa  mielenterveyskuntoutujille osana työikäisten palvelujen sosiaalista kuntoutusta.

Ryhmätoiminnassa voit olla osallisena yhteisössä, osallistua erilaisiin keskustelu- tai toiminnallisiin ryhmiin ja saada yksilöllistä ohjausta. Ryhmätoimintaan voit osallistua sekä Heinolan Torikadun palvelukeskuksessa että Lahdessa toimintakeskus Oskussa.

Torikadulla tavataan!

Torikadun palvelukeskuksessa ryhmätoimintaan voi osallistua Heinolan kaupungin työikäisten palveluista saadulla sosiaalisen kuntoutuksen maksusitoumuksella. Ryhmätoiminnan sisältöinä ovat muun muassa arjenhallinta taitoja vahvistavat, luovan toiminnan ja taitovalmennusryhmät.

Oskussa tavataan!

Toimintakeskus Osku on yhteisö, jossa voit yhdessä muiden asiakkaiden ja ohjaajien kanssa harjaannuttaa nykyisiä taitojasi tai oppia uusia erilaisissa keskustelevissa ja toiminnallisissa ryhmissä (viikko-ohjelman löydät tästä tai sivun alaosasta). Toimintakeskus Oskun ryhmiin voit osallistua erikoissairaanhoidon psykiatrian poliklinikoiden tai terveysasemien mielenterveyspalvelujen ohjaamana.

Arjenhallintataitoja vahvistavissa ryhmissä sinulla on mahdollisuus harjoitella erilaisia kodinhoidollisia sekä elämän- ja arjenhallinnan taitoja. Ryhmissä käsitellään keskustellen ja toiminnallisin menetelmin erilaisia aiheita, kuten liikuntaa, ravintoa, kehon hyvinvointia, sosiaalisia suhteita sekä unta ja lepoa.

Taitovalmennus- ja luovan toiminnan ryhmissä on mahdollisuus käsillä tekemisen, maalauksen, musiikin ja liikunnan kautta löytää omia vahvuuksia ja voimavaroja ja saada tukea arjen- ja elämänhallintaan. Taito- ja taideryhmissä voi harjoitella muun muassa grafiikan tekemistä, käsitöitä, kuvataidetta tai verstastyöskentelyn taitoja.

Oskun yhteisössä toimii bändiryhmä, jossa asiakkaat tuottavat musiikkia ja harjoittelevat yhdessä. Bändiryhmien eri kokoonpanot ovat tuottaneet musiikkia muun muassa eri teatteriproduktioihin.

Vertaistukeen perustuva ryhmätoiminta Vertaistupa toimii Oskun tiloissa iltaisin ma – to klo 16-18 ja pe klo 15-19. Voit osallistua toimintaan itseohjautuvasti ja nimettömästi aukioloaikoina oman halusi mukaan. Vertaistoiminnassa on mahdollisuus muun muassa keskustella ryhmissä, lukea lehteä ja kirjoja tai pelata pelejä. Kokemusasiantuntijat osallistuvat vertaistuelliseen toimintaan erikseen sovittuina ajankohtina ohjaten erilaisten teemojen pohjalta ryhmäkeskustelua.

HUOM! Oskun ryhmätoiminnassa on sulkuaika seuraavina ajankohtina:

  • Kesätauko 21.6-1.8.2021, viikot 25-30
  • Talvitauko 20.12.2021-9.1.2022, viikot 51-1
  • Vertaistuvan kesätauko 5.7.-1.8.2021, viikot 27-30

 

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.