Ryhmätoimintaa järjestetään Oskussa sekä etänä että live ryhminä (viikko-ohjelma Palvelut osiossa). Voit myös soittaa päivystävän ohjaajan numeroon 0400 250 970 keskustellaksesi tai varataksesi yksilöllisen ohjausajan. Soittoaika on ma-pe klo 8.15-10.15 ja 12-14. Yksilölliset ohjausajat sijoittuvat klo 10.15-12 ja 14-16 välille.

Ryhmätoiminta

Ryhmätoiminta

Mielekästä tekemistä, uuden oppimista ja oman tien löytämistä

Ryhmätoiminnassa voit olla osallisena yhteisössä, osallistua erilaisiin keskustelu- tai toiminnallisiin ryhmiin ja saada yksilöllistä ohjausta. Ryhmätoimintaan voit osallistua sekä Heinolan Torikadun palvelukeskuksessa että Lahdessa toimintakeskus Oskussa.

Torikadulla tavataan!

Torikadun palvelukeskuksessa voit osallistua sosiaalisena kuntoutuksena tuotettavaan ryhmätoimintaan Heinolan kaupungin sosialityöstä saadulla sosiaalisen kuntoutuksen maksusitoumuksella. Ryhmätoiminnan sisältöinä ovat muun muassa arjenhallinta taitoja vahvistavat, luovan toiminnan ja taitovalmennusryhmät.

Oskussa tavataan!

Toimintakeskus Osku on yhteisö, jossa voit yhdessä muiden asiakkaiden ja ohjaajien kanssa harjaannuttaa nykyisiä taitojasi tai oppia uusia erilaisissa keskustelevissa ja toiminnallisissa ryhmissä. Oskussa ryhmätoimintana tuotetaan arjenhallintataitoja vahvistavia ryhmiä, taitovalmennus ja luovan toiminnan ryhmiä sekä vertaistukeen perustuvia ryhmiä.

Arjenhallintataitoja vahvistavissa ryhmissä sinulla on mahdollisuus harjoitella erilaisia kodinhoidollisia sekä elämän- ja arjenhallinnan taitoja. Ryhmissä käsitellään keskustellen ja toiminnallisin menetelmin erilaisia aiheita, kuten liikuntaa, ravintoa, kehon hyvinvointia, sosiaalisia suhteita sekä unta ja lepoa.

Taitovalmennus- ja luovan toiminnan ryhmissä on mahdollisuus esimerkiksi käsillä tekemisen, maalauksen, musiikin ja liikunnan kautta löytää omia vahvuuksia ja voimavaroja ja saada tukea arjen- ja elämänhallintaan. Taito- ja taideryhmissä voi harjoitella muun muassa grafiikan tekemistä, käsitöitä, kuvataidetta tai verstastyöskentelyn taitoja. Oskun yhteisössä toimii bändiryhmä, jossa asiakkaat tuottavat musiikkia ja harjoittelevat yhdessä. Bändiryhmien eri kokoonpanot ovat tuottaneet musiikkia muun muassa eri teatteriproduktioihin.

Arjenhallintaitoja vahvistaviin sekä taitovalmennus ja luovan toiminnan ryhmiin voit ohjautua oman hoitavan tahosi kautta tai olemalla yhteydessä alueesi psykiatriseen sairaanhoitoon tai sosiaalityöhön. Meiltä Menteltä saat lisää tietoa ryhmiin ohjautumisesta!

Vertaistukeen perustuva ryhmätoiminta Vertaistupa toimii Oskun tiloissa iltaisin ma – to klo 16-18 ja pe klo 16-19. Voit osallistua toimintaan itseohjautuvasti ja nimettömästi aukioloaikoina oman halusi mukaan. Vertaistoiminnassa on mahdollisuus muun muassa keskustella ryhmissä, lukea lehteä ja kirjoja tai pelata pelejä. Kokemusasiantuntijat osallistuvat vertaistuelliseen toimintaan erikseen sovittuina ajankohtina ohjaten erilaisten teemojen pohjalta ryhmäkeskustelua.

HUOM! Oskun ryhmätoiminnassa on sulkuaika seuraavina ajankohtina:

1) Pitkäperjantai 10.4, 2. pääsiäispäivä 13.4, Vapunpäivä 1.5, Helatorstai 21.5, Juhannusaatto 19.6

2) 29.6. – 9.8. 2020

3) 21.12.2020 – 10.1.2021

HUOM! Koronaviruksesta johtuen ryhmätoimintoja toteutetaan tällä hetkellä sekä etänä että toimintakeskus Oskussa paikan päällä pienemmissä ryhmissä ottaen huomioon koronatilanteen ohjeistukset ja rajoitukset (viikko-ohjelman löydät sivun alaosasta).  Voit myös soittaa keskustellaksesi tai varataksesi yksilöllisen ohjausajan päivystävän ohjaajan numerosta 0400 250 970.

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.