Mente Palvelut palvelutoiminnalle on myönnetty vuoden 2023 lopulla SHQS-laaduntunnustus sertifikaatti!
Olemme muuttaneet 1.2.2024 alkaen toisiin tiloihin Fellmannia-taloon osoitteessa Kirkkokatu 27, 4. krs.

Mente

Mente on espanjaa ja se tarkoittaa mieltä. Meille Mente sisältää myös ajatuksen: Me ja Te, Yhdessä!

Säätiö

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö eli Mente Palvelut on tuottanut mielenterveys- ja päihdepalveluita yli 30 vuotta. Toiminta aloitettiin yhdistyksenä vuonna 1990 ja toimintamuoto muutettiin säätiöksi vuonna 1998.

Toiminta-ajatus

Säätiö edistää mielenterveyttä sekä tukee ja kehittää mielenterveys- ja päihdetyötä. Lisäksi säätiö osallistuu uusien kuntouttavien toimintamuotojen kehittämiseen sekä työskentelee avohoidossa olevien mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseksi.

Arvot

Säätiön arvoja ovat osallisuus, vastuullisuus ja yhdenvertaisuus.

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö vahvistaa osallisuutta sekä edistää vastuullisuutta ja yhdenvertaisuutta omalla toiminnallaan. Säätiö vahvistaa osallisuutta tukemalla asiakkaiden oman elämän haltuunottoa. Vastuullisena toimijana säätiö edistää sekä asiakkaiden että henkilöstön osallistumista säätiön päätöksentekoon ja kantaa omasta toiminnasta laaja-alaisesti sosiaalista vastuuta. Säätiön toimintaa ohjaavat kestävän kehityksen ja yhdenvertaisuuden periaatteet.

Palvelulupaukset

Kaikkea Menten toimintaa ohjaavat Toipumisorientaation mukaiset Palvelulupaukset.

Menten toiminnan lähtökohtana ovat sosiaali- ja terveysalan eettiset perusteet ja mielenterveystyötä ohjaava etiikka. Työtä ohjaavat myös sosiaalialan ammattihenkilöstön eettiset ohjeet.

 

Toipumisorientaatio

Toimintamme perustuu HA(LL)USSA HYVÄ ELÄMÄ -ajattelulle, joka tarkoittaa sitä, että toipuminen ja oman elämän haltuun ottaminen on aina muuttuva ja yksilöllinen prosessi. Henkilön toipuminen mielenterveyden häiriöistä tai sairauksista on matka, jonka varrella ihminen löytää uuden merkityksellisen elämän ja sairaudestaan erillisen identiteetin – uuden minäkuvan. Me Mente Palveluissa tuemme sinua matkallasi.

Yhteiskunnallinen yritys

Säätiö on voittoa tavoittelematon, yhteiskunnallinen yritys. Toimintamme tavoitteena on ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia, kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja tuottaa yhteiskunnallista hyvää. Mahdollinen voitto ohjataan suoraan toimintaan ja sen kehittämiseen.

Visio

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö on ensisijainen valinta kaikille, jotka tavoittelevat mielen hyvinvointia ja muutosta oman elämän hallintaan.

Katso Menten esittelyvideo YouTubessa

Säätiön vuosikertomukset

Vuosikertomus 2015 Vuosikertomus 2016 Vuosikertomus 2017 Vuosikertomus 2018 Vuosikertomus 2019 Vuosikertomus 2020 Vuosikertomus 2021 Vuosikertomus 2022

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

Tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.