Tuettu asuminen

Tuettu asuminen

 

Tuetun asumisen palvelut on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille mielenterveys -ja päihdekuntoutujille itsenäisen asumisen tukemiseksi siirryttäessä palveluasumisesta tukiasuntoon tai kuntoutumisen ja asumisen tueksi vaihtoehtona palveluasumiselle. Tuetussa asumisessa asut Mente Palveluilta vuokraamassasi asunnossa joko palveluyksikön yhteydessä tai muualla Mente Palvelujen järjestämässä vuokra-asunnossa.

Tuettu asuminen ja asuminen tukiasunnossa on määräaikaista ja sidottu palvelun kestoon. Palvelun tavoitteena on vahvuuksiesi löytäminen ja voimavarojesi hyödyntäminen, sekä itsenäisen toimintakykysi tukeminen ja vahvistaminen.

Tuetussa asumisessa saamasi tuen määrä (koti- ja asiointikäynnit) arvioidaan kotikuntasi sosiaalipalveluissa tai Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän psykososiaalisissa palveluissa. Tuen määrä on jaettu eri tasoihin (kevyt, perus, vahva ja erityistaso) niin, että kevyimmillään tukikäyntejä luoksesi tehdään kerran viikossa tai harvemmin ja tiheimmillään seitsemänä päivänä viikossa.

Ota yhteyttä

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.