Opiskelijana Oskussa

Opiskelijana Oskussa

Olen 3.vuoden sosionomiopiskelija Lahden ammattikorkeakoulusta ja suoritin toisen (muutostyön) harjoitteluni Mentellä, Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisella säätiöllä – Oskun toimintakeskuksessa.

Ennen harjoittelua minulle ei ollut kertynyt aiempaa työkokemusta aikuissosiaalityöstä ja ensimmäisen harjoittelunkin olin suorittanut varhaiskasvatuksessa. Harjoittelun alkaessa minulla ei ollut mitään odotuksia tai ennakkoon tietoa siitä, mitä kaikkea pääsisin tulevassa työharjoittelupaikassani tekemään.

Pääsin heti harjoittelun ensimmäisestä viikosta alkaen tutustumaan ohjaajieni työnkuvaan ja tekemään lähes kaikkea heille (sosionomille) suunnattuja työtehtäviä. Koko harjoitteluni ajan olen päässyt työskentelemään yhtenä ohjaajana ryhmissä ja oppinut ryhmänohjaajan työn tekemistä sosiaalipedagogisesta viitekehyksestä. Olen myös päässyt mukaan yksilötapaamisiin, verkostopalavereihin, suunnittelemaan toipumisorientaatioon suuntautuvia asiakasprosesseja, asiakastyössä käytettäviä lomakkeita ja dokumentoimaan. Harjoittelussa työnkuvaani kuului edellä mainittujen työtehtävien lisäksi myös kuntouttavan työtoiminnan sekä päivä- ja ryhmätoiminnan vuorovaikutuksellinen ohjaustyö, yksilöohjaus, keskustelu, kuuntelu ja asiakkaiden kanssa yhdessä tekeminen.

Työyhteisö sekä asiakkaat ottivat minut ensimmäisistä viikoista lähtien osaksi Oskun yhteisöä. Lisäksi moniammatillisessa työyhteisössä, jossa toimii 3 sosionomia, yksi päihdetyöntekijä, toimintaterapeutti, ohjaustoiminnan artenomi, 2 liikunnanohjaajaa ja psykofyysinen fysioterapeutti – työskentely on ollut todella opettavaista, monipuolista ja vuorovaikutteista. Minut otettiin todella hyvin mukaan työyhteisöön, koin olevani heti harjoittelun alusta alkaen osa työyhteisöä ja enemmän kuin “vain harjoittelija”. Yhtenäkään päivänä harjoitteluun meneminen ei tuntunut vastenmieliseltä, sillä pääsin tekemään niin paljon erilaisia sosionomin työnkuvaan liittyviä työtehtäviä koko harjoittelun ajan.

Harjoittelussa opin paljon itsestäni, sosionomin työnkuvasta aikuissosiaalityössä, omista arvoistani, vuorovaikutustaidoistani, erilaisten ihmisten kohtaamisesta, eriarvoisuuden lieventämisestä sekä yhteiskunnallisesti merkittävän työn tekemisestä. Moniammatillinen työyhteisö opetti minulle paljon myös erilaisista työyhteisötaidoista ja työyhteisökäytännöistä. Viikot harjoittelussani kuluivat mukavasti ja sujuvasti erilaisia työtehtäviä tehden. Viikoittain myös reflektoin oppimaani yhdessä ohjaajieni kanssa, joilta sain monipuolista ja ammattimaista ohjaamista koko harjoitteluni ajan.

Suosittelen lämpimästi Oskua harjoittelupaikkana jokaiselle teille, joita yhtään kiinnostaa työharjoittelu yhteiskunnallisesti merkittävän aikuissosiaalityön kentällä moniammatillisessa työyhteisössä.

 

Parhain terveisin,

Fanni Kettunen

Jaa

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

Tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.