Olemme muuttaneet 1.2.2024 alkaen toisiin tiloihin Fellmannia-taloon osoitteessa Kirkkokatu 27, 4. krs.
Asioidessasi Menten toimistolla tai Siivittämössä ajalla 24.6. - 4.8., huomioithan, että Fellmannia-talon ulko-ovet ja aulapalvelu ovat avoinna klo 10 - 14. Jos asioit ko. aikojen ulkopuolella, soita henkilölle, jota olet tulossa tapaamaan (ks. yhteystiedot-sivu).
Huom! Heinäkuussa toimistolla asiointi vain ajanvarauksella.

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö on nyt Mente

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö on nyt Mente

Menten tarina

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö on nyt Mente. Muutos liittyy uudistukseen, jossa siirrymme käyttämään PHSPS-nimen rinnalla markkinointinimeä Mente Palvelut, lyhyemmin Mente.

Mente-nimi on espanjaa ja se tarkoittaa mieltä ja järkeä. Lisäksi nimessä on lyhennettynä sana mielenterveys. Mente sisältää myös sanat Me ja Te kuvaten sanomaa; me olemme te ja te olette me. Tämä ominaisuus tukee leimautumisen eli stigman vastaista viestiä säätiön työssä ja toiminnassa. Me ja Te – me kaikki olemme yhdenvertaisia ja toimimme yhdessä.

Mente on Keltainen

Menten väri on keltainen. Keltainen on valon väri ja se yhdistetäänkin aurinkoon, lämpöön, voimaan, älyyn, onneen ja toivoon. Värinä keltainen viestii iloa, vilpittömyyttä ja avoimuutta.

Toivo, Lämpö, Vilpittömyys, Voima ja Avoimuus kuvastavat Menten toiminnan arvoja. Jokaisella on toivoa voimautua ja saavuttaa valoa elämään. Menten tehtävänä on voimauttaa ihmisiä (Empowerment – Shifting power to people).   Kohtaamme asiakkaamme ja työtoverimme avoimesti ja vilpittömästi ja lämmöllä. Keltaisen värin ominaisuudet kulkevat käsi kädessä palvelulupauksiemme kanssa, jotka liittyvät toipumisorientaation periaatteisiin; Toivo, Toimijuus, Kohtaaminen ja Osallisuus.

Mitä muuta on Mente?

Säätiö eli Mente on voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen yritys. Se tarkoittaa sitä, että työskentelemme haavoittuvan ihmisryhmän hyväksi ja jaamme mahdollisen voiton toimintaamme ja sen kehittämiseen. Kohtaamme kaikki asiakkaamme yhdenvertaisuuden periaatteella. Haluamme toiminnallamme edistää asiakkaidemme asemaa ja mahdollisuuksia täyteen kansalaisuuteen mielenterveyden sairauksista tai oireista huolimatta.

Me Mentellä kehitämme asiakaslähtöisiä mielenterveys- ja päihdepalveluita yhteiskehittämisen avulla. Se tarkoittaa sitä, että asiakkaat ja kokemusasiantuntijat ovat mukana kehittämistyössämme. Siten haluamme varmistaa palveluistamme onnistuneen asiakaskokemuksen sekä vähentää mielenterveyspalveluihin liitettävää leimautumista eli STIGMAA. Meillä kaikilla voi olla elämässämme aikoja, jolloin mieli voi särkyä. Tarinat ovat yhteisiä, kun vain rohkenemme kertoa niitä.

Tuemme jokaista asiakasta toipumisorientaation periaatteilla. Sloganimme HA(LL)USSA HYVÄ ELÄMÄ – tarkoittaa sitä, että toipuminen ja oman elämän haltuun ottaminen on aina muuttuva ja yksilöllinen prosessi. Henkilön toipuminen mielenterveyden häiriöistä tai sairauksista on polku, jonka varrella ihminen löytää uuden merkityksellisen elämän ja sairaudestaan erillisen identiteetin – uuden minäkuvan.  Välillä merkityksellinen elämä on haussa, välillä hallussa. Me Mentellä tuemme asiakkaitamme heidän henkilökohtaisilla toipumisen poluillaan.

Lisätietoja säätiön uudistuneesta ilmeestä antaa toiminnanjohtaja Maria Korhonen p. 040 631 1720.

Jaa

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

Tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.