Mente Palvelut palvelutoiminnalle on myönnetty vuoden 2023 lopulla SHQS-laaduntunnustus sertifikaatti!
Olemme muuttaneet 1.2.2024 alkaen toisiin tiloihin Fellmannia-taloon osoitteessa Kirkkokatu 27, 4. krs.

Turvalliset vierailut asumisyksiköissä

Turvalliset vierailut asumisyksiköissä

Mente Palvelut päivitti asumispalveluyksiköiden vierailuohjetta syyskuun lopussa. Koronaepidemian leviäminen riskiryhmien asumispalveluissa on yhä riski. Suomen hallituksen ja Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan. Suositus ei koske kuntoutustyöntekijöitä eikä henkilökohtaisia avustajia. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien asiakkaiden läheiselle/läheisille järjestetään mahdollisuus tavata läheistään turvallisin järjestelyin. Vierailut tulee sopia asumisyksikön kanssa etukäteen.

Yksikön johtaja voi tehdä harkinnanvaraisia päätöksiä yksikön sisäpuolelle kohdentuvista vierailuista. Tällöin vierailijoita voi olla 1 – 3 henkilöä ja vierailujen täytyy tapahtua asiakkaan asunnossa. Vieraiden tulee välttää yksikön muissa tiloissa oleskelua. Asiakkaan asuntoon tulevan vierailijan täytyy käyttää kirurgista suusuojainta tai kankaista pestävää suojamaskia. Vierailija saa suusuojan yksiköstä vierailun ajaksi.

Vierailla voi myös yksikön ulkotiloissa sääolosuhteiden niin salliessa. Palveluasumisen ja tuetun asumisen yksiköissä asuvat asiakkaat voivat tavata omaisiaan ja läheisiään yksikön ulkopuolella huomioiden turvavälit, käsihygienian sekä yskimis- ja aivastusohjeet. Vierailuja isommissa ryhmissä tulisi välttää. Yksikön ulkotiloihin tulevat vierailijat voivat halutessaan käyttää itse mukanaan tuomaansa kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta, pestävää kankaista kasvomaskia tai esimerkiksi huivia suun ja nenän edessä.

Vierailulle ei saa tulla flunssaoireisena eikä silloin, jos vierailija on karanteenissa ulkomaanmatkan, korona-altistumisen tai koronatartunnan vuoksi.

Asukkaan kotilomat ovat mahdollisia, mikäli lomapaikassa ei ole hengitystieinfektion oireita potevia henkilöitä ja kyseisten henkilöiden ulkomailla oleskelusta on kulunut 14 vuorokautta. Kotiloman aikana on suositeltavaa pysytellä perhepiirissä. Samoin on vältettävä tilanteita, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Seuraamme Mente Palveluissa tiiviisti koronavirustilannetta ja arvioimme sen vaikutuksia asiakkaidemme sekä henkilöstömme turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Toivomme ymmärrystä tilanteeseen ja mielellään vastaamme vierailuja koskeviin kysymyksiin puhelimitse.

Jaa

Etsitkö yhteystietoja?

Yhteystiedot löytyvät täältä

Lähetä viesti

Tähdellä (*) merkatut kentät ovat pakollisia

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.